Zarada igranjem video online multiplayer igrica, Zarada testiranjem igara, Zarada pobjeđivanjem na natjecanjima
s s s s
s
Izbornik
s s
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali................... » Zarada.....................
 

shim shim shim shm
tab
Zarada
tab shim
» Savjeti...................... » Rječnik pojmova........
» Domaći Affiliate.........
» Servisi za plaćanje....
» Česta pitanja............ » Crna lista programa... » Sumnjivi programi...... » Isplate......................
» Link.........................
 

 

 

Zarada igranjem igara

Kako zaraditi igrajući online igre ? Ovu vrstu zarade bi mogli podijeliti na tri načina koje ćemo ovdje opisati.

1. Zarada igrajući velike online multiplayer igre

Dok milijuni ljudi igraju online multiplayer igre među njima uvijek postoje i igrači koji su spremni platiti pravim novcem za neke virtualne stvari iz same igre, nekakvo oružje, virtualni novac, čaroliju ili slično. Kažu da ako se uloži dovoljno vremena i ako ste stvarno dobri u igranju pojedine igre da se isplati. Virtualne stvari ćete prodavati na za to predviđenim tržnicama, forumima ili ćete napraviti vlastiti web site. Postoji dosta igara za izbor kao što su Ultima Online, EverQuest, Dark age of Camelot, WOW itd.

2. Zarada testirajući igre

Iznosi koje kompanije plaćaju za testiranje novih igara znaju biti dosta mali a jedan od razloga zašto je to tako je i činjenica da su igrači često spremni i besplatno testirati igru sve iz zadovoljstva što će među prvima na svijetu isprobati novu igru. Ipak ako je kompaniji koja razvija igru hitno spremni su platiti više i bolje (čak i do 80 $ na sat). Zašto su spremni platiti više? Pa zato što igra treba određenog datuma izaći na tržište i mora biti savršena,znači bez bugova i sl. Ako im je hitno onda su spremni platiti igračima-testerima i put i smještaj. Bolje kompanije ipak rade na način da vam pošalju CD sa igrom pa vi kući testirate (igrate) te napišete recenziju tj. sve šta valja, ne valja, šta vam se sviđa a šta ne, šta bi još željeli vidjeti u igri itd. Iako nije lako upasti evo par linkova ako vas zanima ovaj način zarade: Become Game Tester, Video Game Testers Jobs, Game Tester,

3. Zarada igrajući i pobjeđujući u natjecanjima

Za igranje i pobjeđivanje u nekoj igri stvarno morate biti game-master što znači vježbanje iz dana u dan jer kad i ako dođete na natjecanje očekuje vas borba sa najboljim igračima iz cijelog svijeta. Ako i uspijete to će biti samo privremeno jer već sutra će doći mlađi i bolji igrači a vi ćete se početi baviti nečim drugim.Preporučeni site-ovi sa natjecanjima su CyberAthlete Professional League (CPL), Global Gaming League (GGL), QuakeCon.

 

05.09.2007........................Zoki