Savjeti za zaradu, Koristite antivirus i antispyware programe, Surfajte sa Firefox ili Opera pretraživačem...
s s s s
s
Izbornik
s s
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali................... » Zarada.....................
 

shim shim shim shm
tab
Zarada
tab shim
» Savjeti...................... » Rječnik pojmova........
» Domaći Affiliate.........
» Servisi za plaćanje....
» Česta pitanja............ » Crna lista programa... » Sumnjivi programi...... » Isplate......................
» Link.........................
 

 

 

Savjeti za zaradu na internetu

- Otvorite jednu email adresu koju ćete koristiti samo za svrhu zarade na internetu i sa kojom ćete se prijavljivati na razne affiliate programe. Preporučujemo mail servis Yahoo a ne preporučujemo Hotmail.

- E-mail adresu morate i održavati tj. ako bude blokirana, ugašena ili se mail-ovi budu vraćali zbog popunjenog e-mail sandučića većina programa za zaradu će vam suspendirati račun.

- Uvijek koristite antivirusnu i antispyware zaštitu. Preporučujemo AVG Antivirus te Adaware i Spybot za antispyware zaštitu. Za surfanje koristite Firefox ili Operu a ne Internet Explorer.

- Pročitajte TOS (Terms of Service) tj. Pravila korištenja i FAQ (Frequently Asked Questions) tj. Česta pitanja na stranicama programa u koji se namjeravate upisati.

- Posjetite forume i pitajte druge korisnike o njihovim iskustvima sa određenim programom ili provjerire scam liste.

- Upišite ime programa uz riječ scam ili riječ fraud u Google tražilicu i pritisnite enter. Sada samo provjerite rezultate pretrage, ako ih ima puno pročitajte neke od njih.

- Provjerite tko stoji iza nekog site-a tj. tko je registrirao domenu i koliko dugo. Duža registracija domene pokazuje određenu ozbiljnost. Provjeru možete napraviti na Whois a možete koristiti i mapquest.

- Ne nasjedajte na lažne mail poruke gdje vas npr. vaš Paypal traži podatke. Servisi takvog tipa kao što su Paypal, e-gold, Moneybookers i drugi nikad od svojih korisnika mail porukama ne traže nikakve podatke. To su LAŽNE mail poruke. Na svoje servise za plaćanje se prijavljujte samo na njihovim početnim stranicama.

- Čim negdje dostignete minimum za isplatu zatražite je. Neka pošalju ček ili prebace novac na neki od vaših računa (e-gold, moneybookers...)

- Ako se slučajno i prijavite na neki scam program nikad nije kasno da odustanete od njega. Tako ćete uštedjeti svoje vrijeme a i pomoći poštenim affiliate programima.

- Uvijek je dobro imati sačuvane neke podatke i informacije o svojim aktivnostima za neki affiliate program. Napravite screenshot svega što smatrate da bi vam moglo zatrebati (npr. vaših računa).

- Ako naiđete na program koji obećava veliku zaradu u kratkom vremenu (npr. u roku 5 dana ćete zarađivati 50 $ dnevno) budite sigurni da je to scam. Zaobiđite taj program.

- Pri registraciji na PTR programe kada je potrebno označiti vama interesantne teme nemojte označiti "search" jer Hrvatska većinom nije među zemljama sa odobrenim search-om ta te programe, jer će vas suspendirati a nećete ni znati zašto.

- Neaktivnost kod PTR, PTC i sličnih programa obično povlači suspenziju računa. Najčešći rok je 30 dana, što znači da se dovoljno logirati jednom u 30 dana ili kliknuti jednom na link u mail poruci da račun ostane aktivan. Ovdje korisnici četo koriste taktiku prijavljujući se na više PTR ili PTC programa te kad ustanove koji su najbolji na njih se fokusiraju a ostale samo drže aktivnim sa ponekim klikom.

- Čest je slučaj isključivanja iz programa na način da vam jednostavno jedno vrijeme prestanu slati mail-ove te ako se u međuvremenu ne logirate na njihov web site izbrišu vas bez najave. Naravno period ne slanja mail-ova je dug točno onoliko koliko im treba da vas izbrišu i sve je po njihovim pravilima. Mi ovakve programe označavamo kao SCAM tj. prevarantske.

31.08.2007........................Zoki