Internet servisi za plaćanje, Online Payment Processors, PayPal, e-gold, AlertPay, MoneyBookers, AsianPay
s s s s
s
Izbornik
s s
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali................... » Zarada.....................
 

shim shim shim shm
tab
Zarada
tab shim
» Savjeti...................... » Rječnik pojmova........
» Domaći Affiliate.........
» Servisi za plaćanje....
» Česta pitanja............ » Crna lista programa... » Sumnjivi programi......
» Isplate......................
» Link.........................
 

e-gold

paypal

 

moneybookers

 

pecunix

 

Servisi za plaćanje

Dolje navedeni servisi za plaćanje su najbolji i najpoznatiji. Slobodno se možete besplatno učlaniti u svaki od njih.

PayPal

PayPal je danas najpopularniji servis za transfer novca na svijetu a odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj. Ovu tvrtku je 2002 godine kupila aukcijska tvrtka e-bay što nije ni čudno s obzirom da se preko 90% predmeta koji se prodaju na e-bayu može platiti upravo PayPal računom. Nažalost mi u Hrvatskoj ne možemo primati novac na naš PayPal račun več samo plaćati sa njega i to je najveća mana ovog servisa ali nadamo se da će se i to uskoro promijeniti.

Za otvaranje PayPal računa vam je potrebna e-mail adresa te kreditna kartica (ako niste zaposleni i nemate karticu možete na nekoj od naših banaka otvoriti deviznu Visu Electron karticu, PayPal je prihvaća)

U praksi ćete teško pronaći da se neki proizvod prodaje na internetu (posebno na stranim stranicama) a da nije prihvaćen PayPal kao sredstvo plaćanja. Potrebno je samo provjeriti da li se određeni proizvod dostavlja u Hrvatsku. Učlanjenje u PayPal je besplatno.

e-gold

e-gold je elektronska valuta koja je povezana sa tečajem zlata na svjetskom tržištu. U stvari plaćate sa zlatom i primate zlato tj. vrijednost sredstava na vašem računu je izražena u težini zlata. Čak možete odabrati i neku drugu e-metal valutu npr. e-silver ili e-platinum (e-srebro ili e-platinu). Kako je vaš račun povezan sa tečajem zlata tako njegova vrijednost može padati i rasti ali zadnjih godina uglavnom raste i nema nekih velikih oscilacija pa se tu ne morate puno brinuti. Ovaj servis je vrlo popularan te ima preko 4 milijuna registriranih e-gold računa.

Prednosti su brzina transakcije koja je trenutna, cijena pojedine transakcije za bilo koju zemlju svijeta je 1$, ne morate imati kreditnu karticu. Mana je relativno komplicirano stavljanje i uzimanje sredstava sa računa gdje morate koristiti usluge online mjenjačnica. Jedna od boljih mjenjačnica je npr icegold.com. Besplatno se registrirajte ovdje. 19.03.2008 - Imamo loša iskustva sa ovim računom. Nismo uspjeli primiti uplatu na njega jer nam je račun ograničen bez ikakvog upozorenja a na naše mail poruke nitko ne odgovara.

AlertPay

Kanadska tvrtka osnovana 2004 godine nudi primanje i slanje novca preko računa otvorenog kod njih. Novac možete poslati i e-mail-om čak i osobi koja nema AlertPay račun. Vrlo korisno je što sredstva možete prebacivati sa/na e-gold računa. Možete besplatno otvoriti jedan od tri vrste računa (personal, premium, buisness). Osobni ima limit primanja novca od 400$ na mjesečnoj i 2000$ na godišnjoj razini i trošak od 1$ po transakciji (samo primljenog novca, slanje novca sa ovih računa se ne naplaćuje) dok ostala dva nemaju limita ali imaju malo veći trošak primanja novca. Besplatno se možete učlaniti ovdje. 19.03.2008 - Ukinuta je provizija od 1 $ za obične račune.

Moneybookers

Možda i najbolji od ova 4 servisa ovaj servis je posebno pogodan za online klađenje jer su uplate i isplate sa računa kladionica besplatne a pogodan je i za ostale transfere. Uplata na Moneybookers je moguća i u kunama na nekoj od Hrvatskih banaka a podržane su i Visa i Mastercard kartice. Isplata sa Moneybookers računa je moguća na vaš bankovi račun ili na Visu. Trošak isplate je 1.80 eura po transakciji neovisno o iznosu. Registrirajte se.

Ostali servisi vrijedni pažnje su AsianPay, e-bullion, StormPay, Pecunix, NetPay i Virtual Gold. IntGold je neslavno propao kao i Be-cash i DiselPay a na Neteller ne možete otvoriti račun ako ste iz Hrvatske.

15.08.2007.....................Zoki