CPA,Cost per Action Affiliate programi, PPS, PPL, Commission Junction, LinkShare, Amazon, Pay Per Lead
s s s s
s
Izbornik
s s
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali................... » Zarada.....................
 

shim shim shim shm
tab
Zarada
tab shim
» Savjeti...................... » Rječnik pojmova........
» Domaći Affiliate.........
» Servisi za plaćanje....
» Česta pitanja............ » Crna lista programa... » Sumnjivi programi......
» Isplate......................
» Link.........................
 

LinkShare  Referral  Prg 

 

 

CPA (Cost Per Action) affiliate programi

Programi gdje vaši posjetitelji trebaju poduzeti neku akciju (najčešće kupovinu ili registraciju tzv. Pay per sale ili Pay per Subscription)) nakon šta sa vašeg site-a dođu na site koji vi oglašavate e a da bi vi zaradili proviziju. Sa stranicama na Hrvatskom jeziku ovdje je vrlo mala zarada zbog poznate nerazvijenosti online kupovanja na našim prostorima tako da je preporučljivo ove programe koristiti na web stranicama sa engleskim ili nekim drugim popularnijim zapadnim jezikom kao što su njemački, francuski itd.

Commission Junction

Skraćeno JC je danas vjerovatno najbolja affiliate mreža ovog tipa sa najvećim brojem trgovaca koji nude svoje usluge i proizvode za oglašavanje.Plaća se po lead-u (Pay Per Lead) i po postotku prodaje (Pay Per Sale).Prednost ove affiliate mreže je što na site-u možete imati oglase više raznih trgovaca tj. pojedinih affiliate programa a sav prihod od provizije ide na jedan vaš CJ račun te ste tako u mogućnosti prije doći do minimuma za isplatu koji iznosi 25 $.Nažalost novi članovi ne mogu pristupiti njihovom referal programu već duže vrijeme. Ako mislite ovaj program koristiti na stranicama sa Hrvatskim jezikom preporuka je ipak orijentirati se na Pay Per Lead trgovce.

LinkShare

Još jedna velika i jedna od najstarijih (osnovana 1996) affiliate mreža. Za razliku od CJ-a ovdje se mogu pronaći i neki PPC (Pay Per Click) programi. Registracija je naravno besplatna ali i dosta komplicirana. Pod svojim okriljem imaju mnoge poznate trgovce kao što su npr. Hallmark, American Express, Disney, Western Union, AT&T, Dell i drugi.Imaju i referal program tako da za svakog člana koji se prijavi preko vas dobijete 1.5 $ ako taj član ima samo jedan klik u 30 dana od registracije.Učlaniti se možete klikom na ovaj baner.

LinkShare  Referral  Prg 

Amazon

Iako se hvale da su prvi affiliate program to nije točno. Ipak su jedan od najstarijih i prvi su licencirali affiliate a sigurno su za popularizaciju affiliate marketinga učinili najviše. Zbog njihovog uspjeha je osnovano na tisuće drugih affiliate programa. Danas je to mreža koja nema referal programa. Za svaki njihov site se morate posebno registrirati (engleski, internacional,njemački,francuski itd). Minimum za isplatu je 100 $.Provizija je od 4 do 10% ovisno o uspješnosti prodaje.

 

20.08.2007........................Zoki