Kako spržiti CD?, Snimanje podataka, slika, muzike, dokumenata, datoteka na CD, Zapisivanje u Windows-ima
Izbornik
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali...................
 

Kontaktirajte nas


Servis Računala ZOKI


Zoran

Mob: 098 758 065........... ..........091 933 2925.........

Slaven
Mob: 098 966 1977.......... .........095 808 0169..........


 

 

Tutorijali

Kako snimiti podatke na CD u Windows-ima?

Želite snimiti vaše slike, glazbu ili dokumente na CD? U ovom tutorijalu ćemo pokazati kako to napraviti u operativnom sustavu Windows.Preduvjet za uspješno snimanje je da u računalu imate CD ili DVD snimač (pržilicu) te da imate bar jedan prazan CD ili DVD medij.

Desni klik na datoteku ili mapu koju želite snimiti, zatim stavite pokazivač miša na Send To (Pošalji na) i kliknite na CD Drive.Na ovaj način možete poslati više datoteka ili mapa ali uzmite u obzir da na jedan CD možete snimiti 700 megabajta podataka.

Nakon što ste mapu ili datoteku poslali na CD pogon u tray-u se pojavljuje poruka koja vas obavještava da imate datoteke spremne na zapisivanje na CD. Ako kliknete na poruku prebacit ćete se na CD drive i vidjeti datoteke koje su spremne za zapisivanje. Datoteke možete vidjeti i tako da otvorite mapu My Computer pa vaš CD drive.

Ubacite prazan CD medij u snimač.Ako se automatski otvori prozor koji vas pita što želite napraviti zatvorite ga klikom na Cancel. Ispod natpisa Files Ready to be Written to the Cd (Datoteke spremne za zapisivanje na CD) vidimo mapu koju smo poslali na CD Drive. Označite datoteku(e) i kliknite na lijevoj strani na Write these files to CD (Zapiši ove datoteke na CD).

Otvara se čarobnjak za zapisivanje. U polje CD name upišite ime koje želite za CD ili jednostavno ostavite predloženi datum te kliknite na Next.

Sačekajte dok se postupak snimanja ne završi.

Poruka o uspješnom završetku snimanja.Po završetku snimanja ladica snimača se automatski otvara. Klikom na Finish zatvorite prozor.

Vratili smo CD u snimač da provjerimo da li je mapa koju smo snimili na CD-u.

.....................................................................................Zoran............24.12.2006......

Ukoliko želite napisati vaš vlastiti tutorijal rado ćemo ga objaviti na ovim stranicama. Imate tutorijale o računalima? Sviđaju vam se naši tutorijali i zainteresirani ste za razmjenu tutorijala? Kontaktirajte nas.