Kako poslati e-mail, Slanje Slika Mail-om, Free Mail, Tutorijali, Savjeti, Trikovi, Preporuke, Elektronička pošta
Izbornik
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali...................
 

Kontaktirajte nas


Servis Računala ZOKI


Zoran

Mob: 098 758 065........... ..........091 933 2925.........

Slaven
Mob: 098 966 1977.......... .........095 808 0169..........


 

 

Tutorijali

Kako poslati e-mail?

U ovom tutorijalu ćemo pokazati kako poslati slike mail-om koristeći Yahoo! mail servis. (Ako nemate Yahoo mail adresu kako je otvoriti možete pročitati ovdje).

kako poslati mail

Da bi poslali mail morate se prijaviti na vaš e-mail račun. Otiđite na Yahoo mail stranicu i prijavite se tako da u polje Yahoo! ID upišete vaše korisničko ime (to je onaj dio u nazivu vaše adrese prije @yahoo.com, npr. vaša e-mail adresa glasi blabla@yahoo.com i u tom slučaju vaš Yahoo ID je blabla. Ako želite da Yahoo pamti vaš ID tako da ga ne morate svaki put ponovo upisivati označite kućicu prije teksta Remember my ID on this computer. Upišite lozinku i kliknite na Sign in.

nova poruka

Da bi kreirali novu e-mail poruku kliknite na Compose.

kako napisati mail

Ovdje vidimo prozor za pisanje nove poruke. U polje To upišite e-mail adresu onoga kome šaljete poruku a u polje Subject naslov poruke. Najveće polje je predviđeno za tekst poruke.

dodavanje datoteka

Ovdje vidimo primjer jedne e-mail poruke. Pošto smo u ovom primjeru naveli da ćemo poslati slike sada ćemo pokazati i kako. Da bi priložili slike vašoj poruci kliknite na Attach Files (priložiti možete i druge vrste datoteka a ne samo slike).

yahoo mail uputstva

Kliknite na prvu tipku Browse da bi priložili prvu sliku. Otvara vam se prozor u kojem na vašem računalu trebate pronaći sliku koju želite poslati, označiti je i zatim kliknuti na Tipku Open.

dodaj datoteke

U polju File 1 vidimo upisanu putanju do slike na našem računalu. Ako želite dodati još slika kliknite na drugu tipku Browse i ponovite prethodni postupak. Ako želite dodati više od 5 slika kliknite na Attach More Files. Kad ste dodali sve slike koje ste željeli kliknite na Attach Files. Datoteke (slike) koje ste priložili će biti skenirane online antivirusnim programom da se spriječi slučajno ili namjerno slanje poruka zaraženih virusom.

povratak na poruku

Dobivamo poruku koju su sve datoteke priložene ( u ovom primjeru samo jedna). Za povratak na poruku kliknite na Continue to Message.

tipka posalji

Ispod naslova poruke vidimo sliku koju smo priložili i njenu veličinu (ako su slike velike potrebno je više vremena da bi se priložile - pogledajte tutorijal Kako smanjiti slike?). Klikom na tipku Send (Pošalji) šaljemo poruku. U ovom primjeru prije nego smo kliknuli na Send promijenili smo adresu na koju šaljemo i poslali smo poruku na naš mail zoki@zoki.hr. da smo poslali mail na gore izmišljenu adresu peroperic@hotmail.com nakon slanja bi dobili poruku o grešci a ovako smo dobili slijedeću poruku.

poruka poslana

Message Sent (Poruka je poslana). Ako želite dodati adresu na koju ste poslali poruku u vaš adresar kliknite na Add to Addres Book.

.....................................................................................Zoran............25.10.2006......

Ukoliko želite napisati vaš vlastiti tutorijal rado ćemo ga objaviti na ovim stranicama. Imate tutorijale o računalima? Sviđaju vam se naši tutorijali i zainteresirani ste za razmjenu tutorijala? Kontaktirajte nas.