Tutorijali, Uputstva, Upute, Savjeti, Trikovi, How To, Poduke, Korak Po Korak, Mozilla Firefox
Izbornik
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali...................
 

Kontaktirajte nas


Servis Računala ZOKI


Zoran

Mob: 098 758 065........... ..........091 933 2925.........

Slaven
Mob: 098 966 1977.......... .........095 808 0169..........


 

 

Tutorijali

Kako instalirati ekstenzije za Firefox?

Zašto instalirati ekstenzije za Firefox? Kao što samo ime extensions (hrv; proširenja) govori ekstenzije proširuju mogućnosti Firefox pretraživača te nam omogućuju brže i lagodnije surfanje.

kako koristiti firefox

Prvi korak, klik na Tools u izborniku pa na Extensions

kako instalirati ekstenzije

Otvara se prozor Extensions. Na ovom primjeru vidimo nekoliko već ranije instaliranih ekstenzija. Da bi pronašli novu ekstenziju klik na Get more extensions što nas vodi na slijedeću stranicu.

firefox add-ons dodaci

Ovdje smo odabrali Fasterfox ekstenziju iz kategorije najpopularnijih ekstenzija. U stupcu lijevo vidimo kategorije Firefox ekstenzija. Klikom na Fasterfox otvara se slijedeća stranica.

firefox instaliranje dodataka

Svaka ekstenzija ima ovakvu svoju posebnu stranicu na kojoj možete naći više podataka o ekstenziji, njenim mogućnostima, tko je autor, koju verziju Firefox-a podržava itd. Da bi instalirali ekstenziju klik na Install now tipku.

firefox upute

Ako se pojavi ovo upozorenje slobodno nastavite sa Install now. Autor ovog teksta dosad nije imao loših iskustava sa unsigned ekstenzijama. Ako ekstenzija slučajno ne radi (što je rijetkost) uvijek je možete deinstalirati. Najvažnije je pogledati da li ekstenzija podržava vašu verziju Firefox-a.Koju veriju Firefox-a imate možete vidjeti klikom na Help pa na About Mozilla Firefox.

firefox uputstva

Nakon instalacije u prozoru Extensions se pojavljuje nova ekstenzija i ispod nje piše da će biti aktivna nakon restarta programa. U međuvremenu se pojavila nova verzija već instalirane ekstenzije Gmail space i Firefox koji automatski provjerava dostupnost novih verzija nas obavještava o tome i prikazuje tipku Update now na koju ćemo kliknuti da bi stavili posljednju verziju inače jako korisne ekstenzije Gmail space.

firefox screenshot

Crveno je podcrtano objašnjenje da će ekstenzije biti aktivne nakon restarta Firefox-a.

servis racunala firefox

Nakon restarta u prozoru Extensions vidimo novo stanje. Ako želimo deinstalirati neku ekstenziju u ovom prozoru je označimo i kliknemo na tipku Uninstall.

....................................................................................Zoran............27.09.2006.......

Ukoliko želite napisati vaš vlastiti tutorijal rado ćemo ga objaviti na ovim stranicama. Imate tutorijale o računalima? Sviđaju vam se naši tutorijali i zainteresirani ste za razmjenu tutorijala? Kontaktirajte nas.