Kako otvoriti besplatan e-mail, Free Mail, Tutorijali, Savjeti, Trikovi, Preporuke, Elektronička pošta
Izbornik
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena računala..... » Zabava .................... » Tutorijali...................
 

Kontaktirajte nas


Servis Računala ZOKI


Zoran

Mob: 098 758 065........... ..........091 933 2925.........

Slaven
Mob: 098 966 1977.......... .........095 808 0169..........


 

 

Tutorijali

Kako otvoriti besplatnu e-mail adresu?

U ovom tutorijalu ćemo pokazati kako otvoriti besplatnu e-mail adresu na popularnom mail servisu Yahoo.

besplatni mail tutorijal

U vaš pretraživač (Internet explorer ili Mozilla Firefox) upišite adresu http://www.yahoo.com i otvorit će vam se gornja stranica. Kliknite na free mail Sign up što vam otvara slijedeću stranicu.

yahoo adresa kako

Ovdje je potrebno popuniti formular svojim podacima. polja označena zvjezdicama su obavezna a ako negdje pogriješite nemojte brinuti na narednim slikama ćemo objasniti kako ispraviti greške.

kako otvoriti email adresu

Kad upišete željenu adresu klikom na tipku Check Availability of this ID možete provjeriti da li je ta adresa slobodna. Ako nije slobodna znači da je netko drugi koristi i ne možete je registrirati.

pomoc otvaranje maila

Adresa koju smo upisali u ovom primjeru je zauzeta (1) te smo u polje (2) upisali novu željenu adresu tj. ID te klikom na tipku (3) ponovno provjerili dostupnost.

continue registration with

Ovaj put smo dobili obavijest da je adresa slobodna te klikom na Continue Registration nastavljamo postupak registracije. Na ovoj i slijedećim slikama smo sakrili naš ID.

verify your registration

U nastavku popunjavanja formulara još moramo upisati verifikacijski kod kojim ustvari potvrđujemo da je ovaj formular popunila stvarna osoba a ne neki robot program te kliknuti na I Agree da se slažemo sa pravilima korištenja ove besplatne usluge. Pravila možete vidjeti ako kliknete na Terms of service.

ispravljanje gresaka

ako nakon toga dobijemo ovaj prozor to znači da nismo sve ispravno upisali. U ovom primjeru treba ponovno upisati ZIP/Postal code (npr. za Split 021, za Zagreb 01 itd), državu (2 -klikom na padajući izbornik izaberemo Croatia) te ponovo upisati kod. Zatim klikom na Submit... prijavimo promjene i ako je sve u redu upisano dobijamo slijedeću obavijest.

yahoo registracija

Čestitamo upravo ste napravili besplatnu e-mail adresu. da bi ste odmah otišli u svoj e-mail sandučić kliknite na Continue to Yahoo! Mail.

yahoo sanducic inbox

Ovdje vidite izgled Yahoo! mail sandučića. Više o radu sa Yahoo! mail-om u narednim tutorijalima.

.....................................................................................Zoran............19.10.2006......

Ukoliko želite napisati vaš vlastiti tutorijal rado ćemo ga objaviti na ovim stranicama. Imate tutorijale o računalima? Sviđaju vam se naši tutorijali i zainteresirani ste za razmjenu tutorijala? Kontaktirajte nas.