Google
 
Web www.zoki.hr
 
Pridružite se grid.org-u i pomozite u znanstvenim istraživanjima zajedno sa 2 milijuna članova iz cijelog svijeta
 
Izbornik
» Početna Stranica......
» Škola......................
» Prijevodi...................
» Besplatni programi....
» Česta Pitanja........... » Linkovi..................... » Marketing.................
» Usluge.....................
» Rabljena racunala..... » Zabava .................... » Tutorijali...................
 

 

Nakon završetka posljednjeg projekta 24.04.2007 grid.org je prestao sa radom. Naravno namjera nam je pridružiti se nekom od sličnih volonterskih projekata. Uskoro više...

grid.org team www.zoki.hr

Dobrodošli na glavnu stranicu team-a grid.org team-a www.zoki.hr. Za one koji vec znaju o cemu je rijec i žele nam se pridružiti Ud agent možete preuzeti ovdje a našem timu se pridružiti ovdje.

Što je grid.org?

Grid.org je web site za veliki raspon istraživackih projekata koji održava tvrtka United Devices (Ujedinjeni uredaji), od projekata za pronalaženje lijeka protiv raka koji sponzoriraju Intel i University of Oxford do istraživackog projekta Anthrax koji sponzoriraju Intel i Microsoft.U ovim projektima sudjeluje više od 2 milijuna uredaja (racunala) iz cijelog svijeta što omogucuje veliku brzinu i uspješnost u procesiranju podataka.

Kako to radi?

Zamislite Grid.org kao jedno veliko super racunalo koje ujedinjuje snagu miliona procesora u online racunalima diljem svijeta što omogucuje da se problemi rješavaju brže i mnogo jeftinije nego klasicnim metodama istraživanja. Sada svako racunalo spojeno na internet može pomoci u znanstvenim istraživanjima za ciji bi uspjeh klasicnim metodama trebale stotine godina.

Pridružite se grid.org zajednici !

Da bi postali clan grid.org zajednice i sudjelovali u ovim važnim grid racunalnim projektima jednostavno preuzmite besplatan i bezopasan program koji radi na vašem racunalu kao screensaver (cuvar ekrana). Program radi kada vaše racunalo ima slobodne procesorske snage i niti malo ne ometa normalno korištenje racunala. Na ovaj nacin pomažete bez doniranja novca ili svog slobodnog vremena.

O programu

Program je velicine 1.6 MB i brzo cete ga preuzeti sa interneta cak i sa 56k vezom. Radi u pozadini i s vremena na vrijeme (u prosjeku svakih 7-8 sati) preuzme sa interneta 30 do 700 Kb (zadataka) što je zanemariv promet. Zauzima 50 ili 100% procesorske snage ali na najnižem prioritetu (što znaci ako pokrenete neki drugi program-igru nećete osjetit nikakvo usporenje u radu). Jednom kad instalirate program on dalje radi sam, tj nije potrebno nikakvo daljnje održavanje. Za riješene zadatke koje program vrati na grid.org dobijate odredene bodove ovisno o težini zadatka. Ako imate snažnije racunalo zadatak ce biti riješen brže.

Na grid.org stranicama vodi se opsežna statistika o svim timovima, clanovima i uredajima koji sudjeluju u grid.org projektima. Nakon što postanete clan grid.org zajednice možete osnovati svoj vlastiti team ili se pridružiti nekom vec postojecem team-u (mi vas pozivamo da se pridružite zoki.hr team-u). Kao clan takoder možete imati više uredaja (racunala) pod svojim korisnickim imenom te ih dodavati kad god zaželite. Možete i mjenjati projekte u kojima sudjelujete, podesiti program da radi samo kao screensaver, podesiti razlicite postavke za svaki uredaj itd.

Uputstva za manje iskusne korisnike

Kako preuzeti i instalirati UD agent?........................................................................... Kako se registrirati i prijaviti na grid.org?..................................................................... Kako se pridružiti team-u www.zoki.hr?...................................................................... Kako podesiti UD agent?.....................................................................uskoro............ Kako dodati novi uredaj (device)?.........................................................uskoro............. Često postavljana pitanja...........................................................................................